Cererea pentru vin rosé a crescut considerabil in ultimii ani, in special in lunile calduroase de vara. Treptat, vinurile rosé se bucura de o popularitate tot mai mare, acestea fiind foarte versatile si pot fi consumate in nenumarate contexte. Vinuri rosé versatile si de caltiate gasesti la Crama Budureasca, locul in care ai sanse mari sa dai peste unele care sa devina preferatele tale.
Strugurii albi dau viata vinurilor albe, cei rosii dau viata vinurilor rosii, insa vinul rose cum se obtine? Tot din struguri rosii. Vinul rosé se obtine dupa ce pielitele boabelor de struguri se lasa la fermentat alaturi de pulpa pentru o perioada redusa de timp. De exemplu, vinul rosu se obtine dupa un proces de fermentare care dureaza chiar si cateva saptamani, pe cand in cazul vinurilor rosé se atinge culoarea dorita chiar si in numai cateva ore.
Vinurile rosé sunt produse in toata lumea, iar clasamentul este condus de Franta, Spania, Italia si Statele Unite. In schimb, nici Romania nu se lasa mai prejos, iar Crama Budureasca se remarca prin cateva vinuri rosé versatile care pot fi aditia perfecta oricarei ocazii. Acestea sunt asociate de cele mai multe ori cu sezonul calduros, fiind o bautura racoritoare. Poti sa il servesti la mare, pe plaja, la restaurantul preferat, la o seara de jocuri de societate cu prietenii, atunci cand organizezi cina in familie, fie cand ai nevoie de un partener ideal pentru o carte buna sau pentru serialul pe care il urmaresti.
Vinurile rosé produse la Crama Budureasca sunt speciale si foarte apreciate de catre impatimitii acestei bauturi. Un bun exemplu este Rosé din gama Exuberant, obtinut din struguri de Merlot si Pinot Noir. S-a gasit echilibrul perfect intre aceste doua soiuri care au un cuvant greu de spus si separat. Strugurii au fost presati cu atentie pentru obtinerea culorii dorite si pentru pastrarea aromelor primare ale mustului care mai tarziu va reda fructuozitatea si aromele dorite. Vinul iese in evidenta prin culoarea sa speciala de roz pal si cucereste prin aromele puternice de prune si cirese bine coapte. Gustul este foarte bine echilibrat, structura este complexa, iar aciditatea proaspata, ceea ce face ca fiecare pahar cu acest vin sa fie o adevarata placere. Este elegant, usor de baut si se poate servi alaturi de o multime de preparate. Astfel, indiferent daca alegi sa gatesti, sa comanzi mancarea preferata sau sa o servesti la restaurant, acest vin poate fi aditia perfecta. Este ideal alaturi de preparate din carne de pui, legume, peste, branzeturi, salate si nu numai, iar pentru a fi pus cu adevarat in valoare se recomanda a fi servit la o temperatura intre 8 si 10 grade.
Rosé din gama Budureasca Clasic este un alt vin de exceptie al Cramei Budureasca pe care il identificam rapid prin culoarea sa roz pal. Gustul fructat si aromele intense de fragi, zmeura si cirese sunt accentuate de note fine de trandafiri. Gustul de cocktail de fructe sezoniere este o adevarata placere. Aciditatea este proaspata, pe cand post gustul este lung si curat.
Obtinut prin gasirea echilibrului perfect intre struguri de Merlot si Pinot Noir, acest vin este plin de eleganta si usor de consumat. Il pot alege pentru toate ocaziile, fiind foarte bun atat pentru servire ca atare, dar se intelege de minune si alaturi de o multime de preparate precum fructe de mare, mezeluri uscate, salate, gustari rapide, sendvisuri, etc. Pentru a fi pus in valoare se poate servi la temperatura sa ideala intre 7 si 9 grade.