O alimentație sănătoasă include tot felul de alimente, iar carnea este un constituent nelipsit. Însă nu toate tipurile de carne oferă aceleași beneficii pentru toată lumea. Cert este că, dintre toate tipurile de carne, peștele este de departe cel mai sănătos, fiind bogat în acizi grași și puține proteine. Așadar, dacă vreți să urmați un regim alimentar sănătos, dar acre să vă ofere rezultatele dorite, orientați-vă spre consumul de pește.
Din diferite motive, unele persoane renunță la consumul de carne, însă peștele rămâne printre alimentele preferate. Există o mulțime de preparate pe bază de pește sau fructe de mare, astfel că un regim alimentar în care este exclusă carnea de pasăre, porc, vită sau oaie, nu duce la un dezechilibru alimentar. Majoritatea dietelor folosite pentru înlăturarea kilogramelor în plus conțin pește, deoarece, în ciuda acizilor grași omega-3 și omega-6, peştele este un aliment ce furnizează puţine calorii pe suta de grame. Îl puteți prepara în diverse moduri, însă persoanele care vor să-și mențină silueta, cea mai bună variantă este să-l consume la grătar, la abur sau la cuptor.
Spre deosebire de bucătăria europeană, pe continentul asiatic, peștele și fructele de mare sunt alimente de bază. Asiaticii au deschidere la o sumedenie de specii, însă numărul mare al populației și exportul de produse au dus în timp la o epuizarea resurselor. Având în vedere beneficiile oferite de pește și comercializarea acestuia în cantități industriale, pescuitul în exces ar putea afecta ecosistemul în viitorul apropiat.
Peștele este o sursă hrănitoare și sănătoasă care oferă beneficii majore pentru dezvoltarea creierului, îmbunătățind funcția cognitivă și memoria. Mai mult, noile cercetări au demonstrat că un regim alimentar pe bază de pește poate ajuta la o gestionare mai bună a emoțiilor. Specialiștii din spatele acestor studii au ajuns la concluzia că elevii care consumă regulat pește dezvoltă o inteligență mai mare în comparație cu ceilalți. În plus, s-a observat o îmbunătățire a capacității de memorare și concentrare. Părinții sunt încurajați să introducă pește cât mai des în alimentația copiilor, însă mulți o fac pentru a obține rezultate mai bune la școală.
După cum am menționat anterior, poluarea și-a pus destul de mult amprenta asupra ecosistemului marin, astfel că multe specii din comerț conțin o serie de compuși toxici, printre care cel mai periculos este mercurul. Deși este un aliment recunoscut pentru calitățile sale, trebuie să aveți grijă atunci când îl cumpărați și să cercetați zona de unde provine. În acest sens, medicii vin cu niște recomandări. Dacă preferați peștele proaspăt, verificați dacă a fost prins în zona Pacificului de Nord, iar dacă îl preferați congelat, asigurați-vă că pe etichetă scrie că a fost congelat imediat după ce a fost capturat. Pentru mai multe articole acceseaza thelife.ro