Updated : Jan 06, 2023 in Uncategorized

Broderia manuală vs. automată

Broderia este o tehnică de cusut prin care firele de ață sunt dispuse într-un anumit model, pentru a decora diverse materiale textile. Este prezentă pe uniformele pompierilor, a medicilor de pe ambulanțe, a polițiștilor, a cadrelor militare etc., și reprezintă frecvent o formă de identificare a unui brand, a unei persoane sau a unei instituții.

Fie că vorbim de broderie personalizată, fie că aducem în discuție broderia prezentă pe diverse piese pe care le vedem prin magazine, trebuie să ai în vedere faptul că această tehnică poate fi de mai multe tipuri. Astăzi însă vom discuta despre modul în care este realizată.

În primul rând facem referire la broderia manuală. Aceasta se realizează cu ajutorul unor andrele sau croșete și este utilizată pentru a face însemne cu fire textile pe tot felul de țesături.

Broderia manuală poate fi făcută la suprafață, în relief, prin aplicare de diverse accesorii, prin tăieturi și pliere și așa mai departe. Pentru a fi pusă în practică este nevoie de îndemânare și răbdare, procesul fiind unul lent, timpul de execuție depinzând de cum lucrează fiecare persoană în parte.

Avantajele broderiei manuale sunt multiple, și este bine să le cunoști dacă te gândești să înveți și tu o astfel de tehnică: îți va oferi flexibilitate în realizarea modelului dorit, vei putea să controlezi cu ușurință procesul de lucru și vei avea o bună precizie, poți să îți dezvolți creativitatea și spiritul artistic, te vei relaxa și vei învăța o meserie nouă. Broderia manuală este din ce în ce mai rară, dar este preferată de către persoanele care vor articole textile accesorizate într-un mod unic.

În ceea ce privește dezavantajele broderiei manuale, amintim următoarele detalii: timpul necesar realizării modelului dorit este unul îndelungat (cu cât modelul este mai complex, cu atât va dura mai mult), este nevoie de timp pentru a exersa și pentru a broda la standarde înalte, în timp această activitatea poate deveni monotonă și obositoare.

Tehnologia a avansat inclusiv în domeniul broderiei și au apărut tot felul de mașinării automate care sunt capabile să brodeze. Acestea se mișcă foarte rapid și sunt capabile să brodeze în masă. Sunt mașini prezente și la cei de la Limarom, care realizează tot felul de echipamente gata brodate cu siglele aferente sau alte însemne, indiferent de cantitatea dorită. Așadar, broderie automată are avantajul eficienței.

Cu ajutorul mașinăriilor speciale poți să optezi pentru tot felul de modele complexe, pentru diverse tehnici de brodat și vei avea parte de un design uniform și precis la toate piesele realizate.

Referitor la dezavantajele acestui tip de broderie, vorbim de costuri destul de mari pentru achiziționarea echipamentelor, de dependența de tehnologia modernă, de limitările de design și de lipsa acelei unicități dată de lucrurile realizate manual.

Ideea e simplă în final. Dacă vrei să te relaxezi brodând și vrei să îți dezvolți creativitatea, învață să brodezi manual, dacă vrei să dezvolți o afacere cu broderie sau să cumperi multe echipamente gata brodate, ai nevoie de varianta automată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *