Updated : Mar 09, 2023 in Uncategorized

Bulbii de vară – florile care pot schimba complet aspectul grădinii tale

Florile îi captivează pe pasionații de grădinărit cu nuanțele lor vii și parfumurile încântătoare, mai ales în timpul anotimpului cald.  Deși sunt adesea numiți pur și simplu bulbi, aceștia cuprind mai multe organisme precum cormii, tuberculii și rizomi. Aceste organe de depozitare subterane permit plantelor să reziste în timpul perioadelor reci și să înflorească frumos în condiții favorabile de mediu. Bulbii de vară înfloresc, în general, de la sfârșitul primăverii până la începutul toamnei, adăugând o notă hipnotizantă grădinii tale.

Daliile

Apreciate pentru florile lor remarcabile, de dimensiuni considerabile, în numeroase culori și forme, daliile sunt plante tuberoase care pot atinge înălțimi incredibile, în funcție de soi. Acestea înfloresc într-un sol bine drenat și în plin soare, fiind plante care necesită o udare constantă, dar nu exagerată.

Gladiolele

Cu tulpini înalte și flori mari, în formă de trompetă gladiolele sunt bulbii care se dezvoltă doar atunci când au suficient soare și acces la un în sol bine drenat. Reține că poate fi necesar să se folosească un țăruș pentru a le susține tulpinile înalte.

Crinii

Renumiți pentru florile sofisticate, în formă de clopot și pentru parfumul lor captivant, crinii sunt plante care se dezvoltă atât la soare, cât și la umbră, atâta timp cât solul este bine drenat. Există mai multe soiuri de plante, iar cele mai populare sunt crinii asiatici, orientali și cei în formă de clopot.

Crinii Canna

Ca plante rizomatoase, crinii canna se mândresc cu un frunziș expansiv, asemănător cu cel tropical și cu flori atrăgătoare. Se comportă cel mai bine atunci când primesc  suficient soare, dar și atunci când solul în care cresc este echilibrat din punct de vederea al hidratării. Cu o varietate de culori și înălțimi disponibile, cannas sunt o opțiune versatilă pentru designul grădinilor.

Begoniile

Prezentând frunze luxuriante și flori vii în nuanțe de roșu, roz, portocaliu, galben sau alb, begoniile sunt plante tuberoase care preferă umbra parțială și un sol bine drenat. Sunt o alegere excelentă pentru a da culoare în locurile mai umbroase din grădină și pentru a completa într-un mod elegant și plin de rafinament orice fel de spațiu.

Dacă ești pasionat de grădinărit și dacă îți dorești să creezi un loc în care să te poți relaxa alături de cei dragi în timpul zilelor lungi de vară, atunci bursadeflori.ro este locul ideal pentru tine. Fie că îți dorești să duci un hobby la un alt nivel, fie că pur și simplu vrei să ai un mic colț de rai în curte, cu siguranță cu ajutorul unor bulbi de vară potriviți vei putea face acest lucru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *