Updated : Sep 14, 2020 in Uncategorized

Cum ne comportam in societate?

Acasa, putem spune ca avem niste ingerasi, deschisi spre cunoastere, rabdatori, generosi, dulci, insa am observat ca aceste aspecte se schimba radical atunci cand suntem in oras cu piticul. Observam ca generozitatea se schimba brusc in ,,al meu!’’, rabdarea se transforma in plans sau impins, iar cunoasterea se transforma in ,,nu vreau!’’. Aceste situatii nu sunt straine parintilor, fiind perfect normale, iar gestionate corect, acestea vor deveni de domeniul trecutului.

Crizele din magazin

Crizele de gestionare a emotiilor din magazine, sunt un adevarat test pentru parinti, deoarece piticii pot fi atat de furiosi, incat sa tipe, sa impinga, sa se tranteasca pe jos si sa refuze orice in acel moment, inafara de lucrul pe care si-l doresc. Am intalnit macar o data cu totii, acest scenariu intr-un magazin pe care Il vizitam sau chiar l-am trait pe pielea noastra. Totusi, cum putem gestiona corect aceste crize emotionale? Simplu! Il lasi sa-si manifeste furia. Alte informatii despre micutii vostri puteti afla si de la Clubul Bebelusilor.

Copiii pana la varsta de 9 ani nu stiu cum sa-si gestioneze optim emotiile, acestea coplesindu-I total, de aceea atunci cand ii spui copilului tau “NU”, iar acesta are o criza, lasa-l sa si-o manifeste si nu incerca sa o opresti. Destul de greu de acceptat ca piticul tau sa se tranteasca pe jos, iar tu sa stai langa ca si cum nimic nu se intampla, insa gestionarea acestei situatii in asemenea maniera, va scurta durata crizei. Ii poti spune ca intelegi ca este furios, iar tu esti acolo sa-l ajuti, atunci cand se va simti pregatit. Lasandu-l sa faca acest lucru va simti ca decizia ramane la adult si nu va folosi plangul, tipetele ca mijloc de santaj asupra adultilor din familie.

Al meu se transforma in al nostru

Ai observat ca atunci cand iesi afara copilul tau generos impinge ceilalti copii atunci cand se apropie de jucaria sa? Daca da, atunci iti voi spune ca este perfect normal, iar gestionand corect situatia, va disparea intr-un timp foarte scurt. Daca ai observat ca piticul tau nu imparte, cea mai usoara metoda de a reda generozitatea si in parc, este prin introducerea unei reguli. Spre exemplu, regula de 2 minute. Ce inseamna aceasta? Regula de doua minute, ajuta copilul sa inteleaga ca este in regula sa imparta jucaria sa, deoarece aceasta nu se va pierde sau nu va fi luata definitiv de alt copil. Poti repeta acasa aceasta regula cu o jucarie unica. Ii poti spune, mami se joaca doua minute, dupa ti-o dau inapoi. Dupa ce au trecut cele doua, i-o vei da spunand ca vei dori sa te mai joci si tu cu ea. In acel moment vei observa ca piticul iti va oferi jucaria din bunavointa si generozitate, fara ca tu sa-I reamintesti regula.

Piticii nostri sunt fiinte fascinante, care de multe ori ne pun rabdarea la incercare, insa cu putin efort din partea noastra, vor deveni niste pitici frumosi dar mai ales calmi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *