Dacă nu ești o multinațională care are în subordine mii de angajați sau care ascunde secrete murdare, atunci nu ai de ce să îți faci griji. De cele mai multe ori, hackerii atacă mari companii pentru scurgeri de informații sau pentru furtul de identitate. Desigur, motivațiile pot varia, însă există trei categorii principale: penale, politice și persoanele.
Atacatorii din prima categorie caută să obțină câștiguri financiare prin furtul de bani, de date sau de întreruperea afacerii. Hackerii care se ascund în spatele unor motivații personale, cum ar fi foștii angajați nemulțumiți, vor lua cu ei bani, date sau o simplă șansă de a perturba sistemul companiei ca un gest de revoltă.
Deși pentru unii ar putea părea un gest îndreptățit, dacă sunt prinși își vor ispăși pedepsa fără menajamente. Atacatorii care lovesc din motive socio-politice caută atenție pentru cauzele lor. Cunoscuți și sub denumirea de hacktiviști, aceștia își fac cunoscute intențiile în fața publicului. Spionajul, ca modalitate de a obține un avantaj în fața concurenților, poate fi considerat, de asemenea, un altă motivație care stă la baza unui atac cibernetic.
După cum spuneam mai sus, dacă nu ai o funcție importantă într-o companiei sau dacă nu ai acces la o bază de date importante, atunci nu trebuie să își faci griji. Schimbă-ți parolelele regulat asigură-te că nu e data nașterii sau numele copilului tău. Orice indiciu oferit acestor persoane care vor să-ți intre cu forța în intimitate, le face accesul mai ușor.
În peisajul digital actualizat, infractorii folosesc instrumente sofisticate pentru a lansa atacuri cibernetice împotriva marilor companii. Țintele lor de atac includ computere personale, rețele de calculatoare, infrastructură IT și sisteme de ultimă generație. Dacă vrei să afli mai multe informații despre ceea ce presupune un atac cibernetic sau care sunt industriile celor mai predispuse companii, accesați thetech.ro. Site-ul de știri din domeniul IT vă pune la curent cu tot ceea ce trebuie să știți pentru a vă proteja de hoții de date.