Trăim în era digitalizării, într-o perioadă în care tehnologia își spune cuvântul. Dependența pentru dispozitivele de realitate augmentată a devenit, dintr-o mare problemă, un capitol ce ține de normalitatea acțiunilor efectuate zi de zi.
Desigur, cu cât petrecem mai mult timp în fața acestor ecrane, cu atât suntem mai predispuși la anumite probleme psihice sau de sănătate generală, însă un program bine stabilit, în funcție de afecțiunile la care sunt predispuși adulții sau copiii, poate fi chiar benefic în dezvoltarea anumitor aptitudini sau în perfecționarea calităților deja existente.
Potrivit studiilor din ultimii ani, specialiștii au început să încurajeze părinții să-și lase copiii să se joace pe calculator. Jocurile video s-au dovedit extrem de utile în dezvoltarea cognitivă, în perfecționarea aptitudinilor de orientare în spațiu și lucrul în echipă. Mai mult, prin diferite joculețe, copiii devin mai interactivi și ot dobândi mai multe informații de cultură generală. Să nu uităm, însă, că studiile au arătat îmbunătățirea limbilor străine și semne care au arătat clar reducerea anxietății.
Atenție! Excesul în fața ecranelor, mai ales în cazul bebelușilor, și dependența de jocuri video a fost trecută pe lista bolilor psihice în 2018 de către Organizația Mondială a Sănătății. Părinții fac greșeala de a-și obișnui copii să stea liniștiți sau să-și vadă de treabă așezându-i ore întregi în fața unor ecrane. După cum am menționat mai sus, un program bine stabilit ar putea avea efecte extrem de benefice pentru dezvoltarea copiilor. Jocurile video vin ca o mănușă atunci când interacțiunea umană nu lipsește, iar programul de masă nu include ecrane sau sunete pe fundal.
Adolescenții, care sunt deja familiarizați cu acest tip de activitate recreativă, pot accesa thegames.ro, site-ul de unde se pot informa despre cele mai noi titluri apărute, despre jocuri video care urmează să fie lansate și multe alte detalii adresate comunităților de gameri.