Updated : Jan 01, 2022 in Uncategorized

Cum poți elimina petele de grăsime de pe covor?

Deși există o diversitate de soluții concepute special pentru a îndepărta petele de pe covor, pot fi destul de costisitoare și pot conține substanțe chimice dure care, în timp, degradează țesăturile și dăunează mediului. Mai mult decât atât, aceste soluții specializate nu sunt întotdeauna eficiente în scoaterea petelor de grăsime sau a murdăriei.

Puțini știu, însă, că bicarbonatul de sodiu este o soluție naturală și mai puțin costisitoare, des folosită pentru curățarea covoarelor. Nu include ingrediente periculoase, așa că vă puteți relaxa pentru că țesăturile tale nu vor fi afectate în niciun fel. În plus, atunci când este combinat cu un alt agent de curățare natural, cum ar fi oțetul, este capabil să îndepărteze chiar și cele mai încăpățânate pete.

Pentru a determina modul de utilizare, trebuie mai întâi să determinați tipul de pată cu care aveți de-a face. Dacă vorbim despre un reziduu uleios sau gras la bază, acesta poate fi rezultatul unor scăpări ale uleiului de gătit, lubrifianți pentru mașini și chiar unele articole cosmetice precum loțiunile și gelurile de păr.

Pentru început, folosește un prosop sau o cârpă albă pentru a șterge cât mai multă grăsime. Nu masați niciodată o pată cu cârpe colorate, deoarece acest lucru vă poate deteriora covorul și vă poate răspândi grăsime sau transfera vopseaua. Presărați bicarbonat de sodiu uscat peste pată, după ce ați curățat cât mai multă grăsime posibil. Lăsați bicarbonatul de sodiu să-și facă efectul timp până a doua zi dimineață. Ulterior, aspirați zona și examinați pata.

Accesați thedeco.ro și consultați articolele noastre despre cum să-ți faci casa pe gustul tău. Acolo puteți găsi mai multe informații despre cum puteți scăpa de petele încăpățânate sau de mirosurile urâte. Tot acolo, veți găsi trucuri și idei pentru casă și grădină pe care le puteți pune în practică.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *