Updated : Jan 14, 2021 in Uncategorized

Cine te ajuta cu extractiile dentare

Extractia dentara este una dintre manevrele stomatologice care provoaca teama multor adulti. Cu toate acestea, inca de mici suntem obisnuiti cu acest procedeu, care este de cele mai multe ori util si in multe cazuri, deloc dureros.

Extractia dentara poate fi usoara sau complexa in functie de pozitia dintelui si de starea de sanatate a pacientului. Ea este mai usoara pentru dintii din fata si mai dificila pentru premolari. Insa, daca te vei programa la unul dintre medicii specialistii de la Clinicile VioDent nu ai nici un motiv sa-ti faci griji.

Majoritatea persoanelor care au decis sa isi faca extractii dentare la una dintre Clinicile VioDent au fost multumite de calitatea serviciilor oferite de medicii stomatologici. Din nefericire, multe persoane se confrunta cu infectii ale dintilor si ca urmare ajung la extractie. Potrivit specialistilor de la VioDent, pacientii trebuie sa aiba incredere in medicii stomalogici si sa nu le fie frica de extractie. Personalul medical de la VioDent are o pregatire speciala si foloseste numai instrumente de ultima generatie, ceea ce inseamna ca pacientul nu va simti nicio durere.

Infectiile pot sa afecteze atat dintii, cat si maselele. Daca o carie afecteaza foarte mult o masea si nu va raspunde la tratamentul canalului, atunci se va ajunge la extractie. Cu cat infectia este mai severa, cu atat nici antibioticele si nici alte tratamente nu vor putea salva maseaua. Din acest motiv se va recomanda extractia pentru ca infectia sa nu se extinda spre alti dinti sau masele.

Dupa ce dintele a fost extras, este foarte important sa evitam infectia si sa urmam tratamentul recomandat cu antibiotice de medic si sa luam cateva masuri de precautie recomandate de acesta, printre care oprirea fumatului, clatirea si curatarea blanda a gurii. Pentru estomparea durerii, medicii VioDent vor recomanda analgezice sau aplicarea de gheata pentru a evita umflarea zonei. In cazul in care durerile nu cedeaza si sunt severe sau apare febra, sangerari, e bine sa luam legatura cu medicul stomatolog.

Pentru a evita sa ajungem in situatia de a efectua o extractie dentara, respectarea unei igiene orale este foarte importanta. In acest sens, se recomanda spalarea pe dinti de 2 ori pe zi si folosirea atei dentare, care este obligatorie in igiena orala. De altfel, trebuie sa acordam o atentie deosebita si alimentelor pe care le consumam! Cariile pot fi prevenite prin respectarea unei diete adecvate si prin consumul de alimente cat de cat sanatoase. Tocmai de aceea se recomanda a se efectua un control stomatologic o data la sase luni.

Suna si programeaza o consultatie la una dintre Clinicile VioDent!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *