Updated : Dec 15, 2020 in Uncategorized

Ce beneficii ofera vitamina C pentru ten

Vitamina C este recunoscuta pentru efectele pe care le are in cazul racelilor, insa nu foarte multe persoane cunosc beneficiile pe care ea le ofera tenului. Se stie ca aceasta vitamina consolideaza sistemul imunitar, insa in ultima vreme, a inceput sa fie utilizata in diverse tratamente pentru piele. Datorita efectelor sale, ajuta epiderma, oferindu-I protectie contra efectelor radiatiilor UV si radicalilor liberi. Aceasta vitamina este si cea care ofera pielii luminozitate si care ii reda aspectul foarte tanar.

Cum se utilizeaza vitamina C contra petelor si ridurilor?

Tenul este supus unei actiuni variate a mai multor factori foarte nocivi prezenti in mediu. Toti acesti factori au natura de a agresa pielea de pe fata si de aceea ridurile apar mai devreme sau mai tarziu. Vitamina C are rolul de a da vitalitate pielii si de a face tenul sa para mai tanar. Persoanele care iau suplimentele Vita C pot combate efectele acestea cu ajutorul proprietatilor antioxidante pe care produsul le are.

Vitamina C comprimate are rolul de a stimula productia de colagen si contribuie la reintinerirea pielii. Vitamina aceasta este cea care estompeaza toate petele pigmentare, dar si toate urmele sau semnele lasate in urma de diverse eruptii sau chiar de acnee in cazul persoanelor care au avut probleme in perioada pubertatii. Cu ajutorul suplimentelor cu vitamina C, nuanta pe care pielea o are devine mai unfiroma. In plus, tenul va fi mai luminos si mai sanatos.

Vitamina C pentru a stopa efectele nocive pe care le au razele UV

Un motiv pentru care ar trebui sa iei vitamina C comprimate este faptul ca aceste mici pilule aromate au rolul de a combate efectele nocive determinate de razele UV asupra organismului si in special asupra pielii. Stiai ca una dintre cele mai comune cauze care determina imbatranirea sunt radiatiile UV? Acestea determina anumite modificari celulare pe care nimeni nu si le doreste. Vitamina C are rolul de a neutraliza efectele pe care radicalii liberi le au la nivelul organismului si astfel, epiderma se poate proteja corespunzator, prevenind imbatranirea.

Introducerea vitaminei C in programul de ingrijire

Tinand cont de faptul ca gama de suplimente cu vitamina C este variata, este recomandat sa fie alese cele mai potrivite produse, pe care sa le introduci in mod treptat in programul de ingrijire, astfel incat sa poti vedea efectele pe piele si reactiile pe care tratamentul le are. Cei mai multi dermatologi si cosmeticieni recomanda ca pe langa produsele cosmetice care contin vitamina C, persoana in cauza sa ia si capsule cu vitamina C macar o data pe zi astfel incat organismul sa isi poata construi rezervele de care are nevoie pentru a se regenera. Persoanele care sufera de acnee pot combina de asemenea, produsele pe baza de vitamina C cu aplicare topica si suplimentele cu vitamina C cu administrare orala, astfel incat sa actioneze pe mai multe cai asupra acestei probleme de sanatate, care se poate dovedi foarte neplacuta si poate afecta increderea si stima de sine a persoanelor afectate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *