Updated : Jan 01, 2022 in Uncategorized

Ce mașină ar trebui să cumpărăm în viitorul apropiat?

În era digitală, tehnologia a devenit o sursă vitală pentru majoritatea acțiunilor noastre de zi cu zi, însă responsabilitatea socială pare să fi stârnit interesul companiilor poluante în ultimii ani. Producătorii de automobile, dar și alte alte firme care exercită activități poluante au început să ia în considerare noi tactici pentru a pune la dispoziția consumatorilor produse durabile, reducând cantitatea de dioxid de carbon din atmosferă.

Dacă în urmă cu două decenii, emisiile de carbon nu reprezentau o preocupare majoră, industriile poluante au început să gândească noi strategii prin care să reducă efectele de seră. În ultimii zece ani, încălzirea globală a devenit o problemă alarmantă, motiv pentru care reducerea indicilor de poluare se află pe lista obiectivelor prioritare din agenda marilor companii. Dacă în prezent vehiculele electrice reprezintă doar o opțiune pentru consumatori, până în 2050, toate modelele poluante vor fi interzise.

Constructorii de automobile au început să dezvolte noi tehnologii prin care să reducă emisiile de carbon complet sau parțial. Astfel, șoferii care intenționează să-și schimbe vehiculul în următorii 5 ani, sunt încurajați să se orienteze către un model electric. Producătorii auto de la nivelul Europei promit că vor lansa până în 2030 câte o versiune electrică pentru toate modelele din gamă. Potrivit unor articole publicate pe tehcars.ro, se pare că inițiativele de a trece de la o industrie poluantă la una sustenabilă s-a extins și pe restul piețelor globale, cum ar fi Asia sau SUA.

Viitorul în care vom vedea doar mașini electrice pe șoselele din România este mai aproape decât ne-am putea imagina. Producția de vehicule EV a început deja, însă cât de bine stăm la capitolul infrastructură? Din fericire, în unele țări, cum ar fi Norvegia, Suedia, Germania, infrastructura pentru mașini electrice se situează pe o pantă ascendentă. De la an la an, apar tot mai multe stații de încărcare, iar asta ne face să înțelegem că această schimbare majoră se face treptat, iar noi trebuie să ave răbdare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *