Updated : Mar 06, 2020 in Uncategorized

Primăria sectorului 1 a aprobat bugetul pe 2020. Ce agenda are?

Consiliul Local al Sectorului 1 a aprobat, în ședința de astăzi, 20 februarie, proiectul de buget aferent anului 2020.

Bugetul general centralizat al Sectorului 1 pentru anul 2020, adoptat în ședința din 20 februarie 2020 a Consiliului Local, este de 2.219.752,52 mii lei, din care pentru secțiunea de dezvoltare a fost alocată suma de 1.203.972,96 mii lei.

Proiecte majore:

  • Modernizarea Spitalului Clinic de Urgență Elias
  • Continuarea etapelor preliminare demarării lucrărilor de construire a celui mai modern spital de urgență din Capitală – “Sfântul Vasile cel Mare”
  • Modernizarea unităților de învățământ și construirea de noi corpuri de clădire pentru elevi
  • Continuarea programului de reabilitare termică a blocurilor
  • Modernizarea lifturilor din blocurile anvelopate termic sau modernizarea Teatrului de Vară din Parcul Bazilescu.

Locuitorii Sectorului 1 și nu numai vor avea cel mai modern spital de urgență din București, o unitate medicală de categoria IA, care va avea 1015 paturi, 37 de săli de operație și 60 de linii de gardă pentru toate specializările medicale. De asemenea, spitalul va fi prevăzut cu două heliporturi care vor facilita accesul pacienților aflați în stare gravă la asistență medicală de calitate. În noua unitate medicală vor fi relocate Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri, precum și secția de pediatrie a Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului “Alessandrescu-Rusescu”.

La sfârșitul anului trecut, Primăria Sectorului 1 a publicat anunțul de achiziție a serviciilor de proiectare și execuție pentru Spitalul “Sfântul Vasile cel Mare”.

De asemenea, Spitalul Clinic de Urgență Elias va fi reabilitat și modernizat cu fonduri de la bugetul local. În acest sens, administrația locală a alocat aproximativ 400 de milioane lei.

Tot pentru creșterea calității actului medical, în bugetul local pe anul 2020 au fost prevăzute peste 20 de milioane lei pentru achiziționarea unui sistem integrat imagistică CT și a unui sistem integrat imagistică RMN în cadrul Complexului Multifuncțional Caraiman. De aceste servicii vor beneficia gratuit locuitorii Sectorului 1.

Modernizăm școlile și grădinițele din Sectorul 1

Unitățile de învățământ din Sectorul 1 vor fi modernizate și dotate la standarde internaționale. Primăria Sectorului 1 a alocat, în bugetul local pe anul 2020, peste 400 de milioane lei pentru lucrări de reparații și reabilitare, modernizare și construire de noi corpuri de clădire pentru elevi. 

Continuăm reabilitatea termică a blocurilor

În Sectorul 1, finalizarea reabilitării termice a blocurilor a intrat în linie dreaptă. În prezent, avem în lucru 59 de blocuri, urmând ca, în cursul acestui an, să fie reabilitate termic alte 100 de blocuri. De asemenea, 77 de blocuri sunt incluse în etapa de proiectare.

La nivelul Sectorului 1 avem finalizate lucrările la 860 de blocuri, astfel că, la sfârșitul acestui an, Sectorul 1 va avea peste 1.000 de blocuri reabilitate termic.

Investiția se va derula în aceleași condiții ca și până acum: gratuit pentru cetățeni. Pentru lucrările de reabilitare termică, Primăria Sectorului 1 a alocat aproximativ 12 milioane lei.

Modernizăm lifturile din blocurile anvelopate termic

În premieră națională, am lansat programul de modernizare a lifturilor din blocurile reabilitate termic prin intermediul căruia ascensoarele vor deveni sigure, moderne, cu consum redus de energie, tradus în facturi și, implicit, cheltuieli mai mici.

Am demarat deja lucrările pentru reabilitarea primelor 10 lifturi din Sectorul 1, prin Programul de Modernizare a Parcului de Ascensoare, urmând ca, în acest an, să modernizăm alte 60 de ascensoare. Noile echipamente vor fi autorizate I.S.C.I.R. și îndeplinesc toate standardele de performanță energetică stabilite de către Uniunea Europeană.

Primăria Sectorului 1 va suporta integral costurile, finanțarea fiind asigurată pentru toate categoriile de lucrări de intervenție. Suma prevăzută în bugetul local pe anul acesta depășește 8 milioane lei.

Refacerea Teatrului de Vară din Parcul Bazilescu

Teatrul de Vară din Parcul Bazilescu va găzdui din nou spectacole. În bugetul local pe anul 2020, Primăria Sectorului 1 a alocat 10 milioane de lei pentru lucrări de consolidare, modernizare și restaurare a acestui veritabil simbol al Cartierului Bucureștii Noi. După finalizarea lucrărilor, acest valoros obiectiv cultural își va recăpăta gloria de altădată. Teatrul va avea dotări performante cu sisteme de sunet, pentru proiecție de film conform standardelor europene, ceea ce va permite organizarea de festivaluri, relateaza https://ziaruldebucuresti.ro/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *