Un management bun al banilor presupune urmărirea, echilibrarea și agregarea veniturilor acumulate în cursul unei perioade. O bună gestionare a capitalului propriu duce la obiceiuri de cheltuieli mai responsabile și la finanțări personale făcute cu cap. Dacă în contul tău intră lunar sume uriașe de bani, cu siguranță contabilul tău știe cum să-i managerieze, însă dacă nu câștigi mult, dar cheltuielile îți golesc buzunarul, acesta poate fi semnul care îți indică că ai nevoie de un plan prin care să-ți gestionezi banii mai eficient.
Cu alte cuvinte, un management financiar solid vă poate ajuta să trăiți confortabil cu un buget restrâns. Începeți prin a vă stabili obiective realizabile, dar care să fie specifice și realizabile ca atunci când îți propui ca la bătrânețe să ai 20.000 de dolari în cont în condițiile în care venitul tău net din ultimii 30 de ani depășea suma de 5.000 de lei. Stabiliți un obiectiv financiar care să fie realist în ceea ce privește banii, timpul și scopul. Trasați o linie și faceți tot posibilul pentru a-l atinge pas cu pas.
Există trei tipuri de obiective: pe termen scurt, pe termen mediu și pe termen lung. Finalizarea obiectivului pe termen se va întinde până la un an, cel pe termen mediu va dura până la trei ani, iar obiectivul pe termen lung se va întinde pe mai mult de trei ani din viață. În funcție de intervalul de timp și de resursele financiare, puteți lucra pe rând la obiectivele stabilite.
Din cauza inflației, explicată prin creșterea anuală a costurilor de trai, dacă păstrați banii doar în buzunar sau pe cardul de debit, valoarea banilor se va deprecia. Fiți adaptabili și investiți câștigurile în obiecte prețioase care nu-și vor pierde valoarea în timp. Consultați articolele publicate pe thebiz.ro și urmăriți toți pașii pe care trebuie să îi faceți pentru a face din dorințele voastre obiective îndeplinite.